Katse pallossa osa 2 - Slava Ukraini!

Kirjoitushetkellä elämme Ukrainan sodan kymmenettä päivää. Vuoden alusta salkkuni on sulanut 7241 euroa, lähes 13 prosenttia. Jatkan ostoja tasasummin Amerikan, Suomen ja Ruotsin indeksirahastoihin aina kun voin. Viimeksimainittu on sukeltanut jo hulppeat 22,44%. Ulkomaiset sijoittajat vetävät jo rahojaan pois Suomen markkinoilta. Liian lähellä Venäjää, liikaa riskiä. Nyt jos koskaan on syytä muistaa perusasiat, "buy the dip" jne. Ei tämä voi ikuisesti jatkua. Kyllä niiltä harhaisilta mielipuolilta loppuu raha ja resurssit näillä pakotteilla. Pakko loppua.

Hitonmoisia sankareita. Saisittepa maanne pian takaisin. Lähde: Pledge Times

Milloin Venäjän kansa nousee johtajaansa vastaan? Maan itsenäinen media on nyt käytännössä tuhottu - uuden lakimuutoksen jälkeen "valheellisen tiedon" levittämisestä voi seurata 15 vuoden vankeustuomio. Myös Twitter on blokattu, samoin alati kasvava määrä kansainvälisiä uutissivustoja. Onneksi minua viisaammat ihmiset valavat toivoa siihen, että pakotteet alkavat kyllä puremaan. Tässä vain menee hetki.

Toistaiseksi ne tuntuvat silti valuvan kuin vesi hanhen selästä. Vielä torstaina Putin sanoi, ettei tule tule koskaan luopumaan näkemyksestään, että ukrainalaiset ja venäläiset ovat samaa kansaa. Lokakuussa 70-vuotta täyttävää valtionpäämiestä ei ole vielä puraistu riittävän syvältä. Uskon ja toivon, että pari viikkoa pakotteita kiristää kyllä oligarkkien ja rivikansalaisten kärsivällisyyttä johtajaansa kohtaan.

Muutamia ajatuksia, jotka koitan nyt pitää mielessä: Venäjästä ei ole vastusta yhtenäiselle lännelle, pitkäjänteiselle sijoittajalle pörssikurssien tilapäinen lasku on vain positiivinen asia ja ahneella on paskainen loppu.

Maailma tulee tästä vahvempana ulos. Venäjä-riskisten suomalaisyhtiöiden suhteen tilanne on huterampi.

Kommentit

Suositut tekstit